Micromega startades i nuvarande form våren 1997 och butiken öppnades höstmarknadsdagen samma år. Butiken på Gågatan eller Mellanbrogatan 3 med rätt benämning var tänkt som kombinerat dator, spel och internetställe.

Företaget drevs som många unga som gamla åmålsbor vet på deltidsbasis och hade öppet på eftermiddagar och lördagar. De första fyra datorer i nätverk hade ratt och pedaler. Colin Mcrae Rally var många som körde. Många datorintresserade ungdomar fann Micromega en naturlig samlingspunkt att träffas och ha roligt tillsammans.

Satsningen med ISDN uppkopplingen för internet blev inte det man hade hoppats. LAN spel utvecklades, spelavdelningen byggdes om och datorerna uppgraderades. Processor hastigheter dubblerades varannan månad! Fyra datorer till byggdes och installerades för att möta efterfrågan av lagspel i nätverk.
Äntligen kom ADSL även till butiken och då kunde man spela mot andra långt hemifrån och visa vad man gick för! Micromega som hade förmånen att få växtverk tack vare våra kunder fick i april 2002 möjlighet att flytta till större lokaler.

Flytten, ca 25 meter tvärs över gatan avklarades på en lördag med hjälp av vänner och öppnade igen på vårmarknadsdagen! Tack än en gång alla ni som ställde upp!

Efter fem år på deltid var det dags att köra hårt och från oktober 2002 har det varit heltid på Micromega. Lunchstängt? Vad är det?  Datorbeståndet i spel och internetavdelningen har växt till 12 stycken. Vissa dagar räcker de inte till, fyra till är planerade.

Vi som driver Micromega vill tacka alla kunder stora som små samt försäkra Er om att vi skall göra vårt bästa att ge Er fortsatt god service.

Hälsningar
George